Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu kabil mümkün.
Yangın kapıları, yangın eminği muhtevain ciddi öneme sahip olan konstrüktif unsurlardır. Acil durumlarda emin bir kaçış elde etmek için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları genellikle yangın dayanımı güçlü malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.
Olası bir felaketle hakkındalaşıldığında dokumada kâin insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi midein rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Ekseriya yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, akse anlarında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.
Paslanmaz çelik, uygun çelikten henüz yüce mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı imalında tercih edilen bir malzemedir.
Yangın bapları yararlanma alanına gereğince, rengine nazaran ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan prototip sınıflandırması dundaki gibidir
Özellikle duygun ve altın materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Bina çışitalarında kullanılan baplar fiillevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride çevrilmiş kalabilir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle kullanım yerından kâr yapmak amacı ile meydana getirilen, yangın kapısı en çokça 100 şahıs kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nefer skorsına rabıtlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.
Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.
Binalarda muayyen standartlarda taraf alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.